Valper

Vi håper på juni valper 2022

Biwa har hatt date med Dennis nå på tampen av april-22.  Dette er en nøye planlagt kombinasjon som forener våre to linjer.  Dennis er kullbror til vår Mia som var mor til våre to første kull.  Dennis (Chilu's Klöver Kung) er 14 og og "still going strong", men hans eiere merker selvsagt at han ikke er en unggutt lenger.  Biwa er 5 år og dette vil bli hennes andre kull. Dennis ble far til et kull på 6 tisper i 2021.  


Vi håper på valper ultimo juni og utflytting fra Ise ultimo august 2022.  Dersom du kunne tenke deg en valp fra denne kombinasjonen, send en epost og fortell hva dere kan tilby en TT valp.  Vi stiller ingen krav til utstilling, men vi stiller krav om helsetester (HD røntgen og øyelysing) og selvsagt at en hund er vel gjennomtenkt og får dekket sine daglige behov til fysisk & mental stimuli og et hav av kjærlighet. Til gjengjeld vil nok en valp fra denne kombinasjonen gi stabile og trygge individer som står godt på sine egne føtter.

Født 9.januar 2008

Reg.nr. S15758/2008

HD: B

Øyne: ua 17.06.2021

PLL, NCL, PRA3, rcd4 - DNA testet fri

Titler: N UCH NVV19 - 20 og 21Chilu*s Klöver Kung "Dennis"


“Født 27.mars 2017

Reg.nr. NO36350/17

HD: A

Øyne: ua 22.02.2022

NCL - PRA3 - Pituitary Dwarfism  DNA testet fri

PLL og rcd4 DNA testet bærer

Titler: NORD UCH NV-21


Ki-po Ziis Ises New Hope of Era "Biwa"

PEDIGREE/STAMTAVLE                                        

Våre mål som oppdretter er å opptre ryddig og ærlig ovenfor våre valpekjøpere, og forventer tilsvarende tilbake. Som valpekjøper skal dere stille krav til oss. Vi skal gi god informasjon om våre linjer, hvorfor vi har valgt de ulike kombinasjonene, estetisk og mentalt. Dere skal få informasjon om pelsstell, hvilke faser dere vil gå igjennom med deres valp etc. Og ikke minst, vi skal være der for dere når dagene kan være krevende og tøffe, det er i motbakke dere skal kunne lene dere på en oppdretter, i medgang går alt på skinner. 


Vi tilrettelegger med besøk hos oss i forkant, vi tar i mot besøkende som har spørsmål om rasen, vi innvolverer våre valpekjøpere dersom avtanden til Ise blir for stor. Står du på valpeliste hos flere oppdrettere, opplys oss om det for da oppnås det en tillit.  Vi forventer at fremtidige valpekjøpere opprettholder vårt krav om HD røntgen og øyelysing av sin hund. 


Primært ønsker vi å ta vare på en valp fra alle våre kull. 

Vi bruker mye tid for å finne partnere til våre tisper., og håper de kombinasjoner vi foretar gir gode mentale, friske og rasetypiske hunder. Alle hunder har krav på å få dekket sine individuelle behov, og i enkelte tilfeller får valpen/hunden en fòrvert, eller vi inngår avtale med kjøper om medeierskap. Dersom du/dere er aktive utstillere og har kjennskap til pelsarbeide (eller ønsker å tilegne dere denne kunnskapen) - send en melding til oss da vel.

HELSE 


Tibetansk Terrier er en sunn rase, men for at vi skal lykkes med å opprettholde dens sunnhet er vi avhengig av at det foretas helsesjekker på avkom, ikke bare på de av hundene som går videre i  avl.  Det gir oss en god statistikk om hva som ligger på linjene våre samt en oversikt over hva som våre avlsdyr gir videre.  Ønsker dere en valp fra oss forplikter dere også å helsesjekke deres hund i henhold til kontrakt.


Pr. i dag er det anbefaling om HD rønten og øyelysing.


 

Helsestatus Ki-po Zii avkom

HD (hofteleddsdysplasi)

Hofteleddsdysplasi (HD) er en utviklingsfeil i hofteleddene som kan angå ett eller begge hofteledd.


.. fortsett å lese

Øyesykdommer


.. fortsett å lese