Om

DETTE ER OSS


To godt voksne personer som deler lidenskapen for Tibetansk Terrier - en rase som bergtok oss med sin egenrådighet og personlighet.


Kennelen er registrert på meg Kate, men uten min fantastiske husbonde og andre halvdel Ole Magnus, hadde dette ønsket ikke kunne realiseres.


Vi har våre daglige arbeider på kontor, jeg som økonomileder ved en friskole og Ole Magnus som kreativ formgiver innenfor emballasje industrien.  Høydepunktet på dagen er våre daglige turer i skog og mark med våre firbente jenter.


Vi har to voksne utfytta sønner som er til stor hjelp med hundepass når vi er på reise i forbindelse med utstilling o.l.Vi forventer at en valp er godt planlagt, og at familien har tenkt at dette er et familiemedlem som vil glede familien sin i mange  år (13-17 år). Tibetansk Terrier er en langpelset rase som selv om den klippes vil kreve jevnlig pleie med børste/kam og bad,  Den er lettlært, men også egenrådig og familiene må være forberedt på at den må stimuleres både mentalt og fysisk. Alternativt klarer en TT fint å stimulere seg selv, men det med en adferd/aktivitet som kanskje både er risikabelt for hund og mot eiers ønsker. Vi stiller ikke krav til at våre valpekjøpere skal stille ut hunden eller beholde den i lang pels (såfremt hunden ikke selges på betingelser). Imidlertid stiller vi krav til at den får være konge / dronning i sin familie, samt at dere følger våre helseråd. Fra oss vil dere få en oppdretter som ønsker et nært forhold til våre valpekjøpere og som vil være der med råd (evt. søke råd der vi ikke selv har fasit) i utfordrende situasjoner. Mao er det en fordel om dere i tillegg til å like gemytt på våre tisper, får en fortrolighet til oss som oppdretter.


Planleggingsfasen for kommende kull tar tid, og det er ikke gitt at annonserte kull lar seg gjennomføre.  Siden vi legger ut planer frem i tid kan endring i et av foreldredyrenes helse, tiden vi har til rådighet når tidspunkt for paring er aktuell etc. påvirke planene. 


Vi er av den oppfatning at en valp må utsettes for positive opplevelser tidlig, og for oss er de 8 ukene vi har valpene på lån en stor berikelse. Dersom moren er trygg i sin morsrolle, flytter valpene ned i 1. etg. når de er mellom 3 og 4 uker. Inntil da ønsker vi ikke besøk her hjemme.  Fra valpene er 6-7 uker blir de tatt med på bilturer, tur på besøk i byen, skogen og andre passende aktiviteter alt etter årstiden. Mer om vår filosofi under "vår visjon" og på valpesiden. 

HISTORISK TILBAKEBLIKK


Hunderaser.

Kate er oppvokst med Bearded Collie. Mens våre sønner var yngre hadde vi Golden Retriever (e) om en bare en av gangen.


Tibetansk Terrier og kennel.

Vår første TT, Shanty flyttet inn hos oss i 2007 - og allerede 2 år etter var kennelen vår registrert. Første kull født hos oss var i januar i 2010. 

Vi holder til på Ise, et tettsted 10 km. øst for Sarpsborg. Adressen er Bergbyveien 21, 1730 Ise


VÅR VISJON


bestreber oss på å avle rasetypiske, trygge og selvstendige individer. Vi vektlegger gemytt og helse og ønsker at alle våre valpekjøpere følger opp helsekontroller i form av HD-røntgen og øyelysing.


En valp vokst opp hos oss vil alltid ha en spesiell plass hos oss, og vi blir utrolig glad for alle tilbakemeldinger, telefoner, besøk og treff gjennom hele hundens levealder. Og vi er selvsagt der dersom det skulle oppstå "humper" på veien. Vi forsøker etter beste evne å gi gode råd og tilbakemeldinger dersom det skulle dukke opp adferd, sykdom eller andre ufordringer. Vi har dessverre ikke alle svar, men vi bestreber oss på å innhente informasjon fra andre oppdrettere, raseklubb, NKK etc.

ØVRIG INFO OM RASEN


Vi er medlemmer av Norsk Tibetansk Terrier klubb / Norsk Kennel klubb og følger NKK sin avslanbefalinger.


Vi benytter standardkontrakter utarbeidet av NKK i salg, omplassering og evt. fòravtaler.