Planlagt kull/Planning litter

Yatzy (NUch Yu-Thi-Ka Od Vilzonky) har hatt date med Dawa ( Ki-po Ziis I'm Dawa son of Era). Forventet født mars (uke 10) 2019 og leveringsklare fra og med 8 uker.

Vi har stor tro på at Dawa er en passende partner til vår energiske unge Tjekkiske dame. Dawa er en ung herremann (født 27.03.17) som har gjort det bra i utstillingsringen både i Norge og i Litauen (ble Litauisk junior champion i august 2018 og Cruft kvalifisert) og er kullbror til vår Biwa . Yatzy høstet sitt championat dagen etter 2 års dagen i oktober 2018, men er nå midt i pelsskiftet og tidspunktet for et kull er derfor passende. Kullet er i henhold til NKK sine etiske regler for avl og oppdrett.

 

Yatzy (Yu-Thi-Ka Od Vilzonky) har hofter med B/C og diagonisert med C i DogWeb. Dawa (Ki-po Ziis I'm Dawa son of Era) har A/A hofter (4 av 5 i kullet har A hofter) - begge er øyelyst uten anmerkninger i juli 2018. Begge foreldredyr er DNA testet (PLL, NCL, PRA3 og rcd4, Yatzy fri for alle, Dawa bærer av PLL - øvrige fri. Dvs. en valp fra dette kullet kan bli bærer av PLL. Dawa er 2.generasjon Ki-po Zii etter vår Tyske importtispe Ti La Shu Joyful Jill (Enja). Informasjon om PLL/NCL, PRA3 og rcd4 kan leses her. Autoriserte øyelysere sin avlsanbefaling finner dere her. Informasjon om HD (NKK) kan leses her.

 

Yatzy er en "langlemmet" elegant tispe som måler 38,5 i skulderhøyde og Dawa er en kompakt kvadratisk hannhund som stopper på 39 cm i skulderhøyde. Begge har mye lek i seg, men Yatzy har nok litt mer "spring" i beina sine - elsker å få utløp for sin løpsstyrke i fri utfoldelse i skogen og svaberg. Hun har en utrolig spenst og en god "trekkhund" når hun kobles til langline. Dawa er enebarn og går lange turer både i bånd og i fri utfoldelse. Han bor i Fredrikstad og er godt kjent på offentlig kommunikasjonsmidler (buss/tog/fly etc). Yatzy er den av våre tisper som har minst varsling når hun er ute i hundehagen, men hun sier klart i fra når det kommer folk på døra, da hopper hun 1 meter opp og gir fra seg glade bjeff - mao veldig imøtekommende for fremmede. Når hun treffer på sine lekekompiser er hun yrende glad - spesielt når hun treffer Mike (fra vårt H kull) og ikke minst Mike sin "bror" Tyson (liten blandingshund). Dawa leker fint med både tisper og hannhunder. Hans matmor utdanner seg til hundeinstruktør, og 2.hver helg er Dawa med på hotell/kurs i regi av Oslo Hundeskole.

 

Denne kombinasjonen vil gi en innavlsgrad på 1,172 (6 generasjoner) hvorav Cloudbuster Passion Prince (oldefar morslinjenene til Dawa og farslinjene til Yatzy) 0,781 og Waterley Dress To Impress (farslinjene til Dawa og Yatzy) står for 0,391.

Vi søker forvert(er)/evt. medeiere til både tispe og hannhund dersom det skulle komme begge kjønn ut av kombinasjonen. Det er også aktuelt å selge noen av valpene på betingelse dersom det er av større interesse enn forvertsavtale.

 

Hvis dette er et kull dere kunne tenke dere valp fra og har evt. spørsmål eller vil hilse på, er det bare å sende en epost kontakt@ki-po-zii.net eller ringe Kate på tlf. 48185304 (i ukedagene etter klokken 17).

 

Valpene blir registrert i NKK, får markkurer og vaksiner og helsesjekkes før leveranse. De får med seg en liten reisebag med diverse utstyr når de er klare til å starte sin nye ferd.

 

Selv om begge foreldredyr er sorte m/hvitt ligger det mye sobelt / gyldent bakover på linjene, bl.a. Cloudbuster Passion Prince som er hvit/gylden så vi venter spent på hvilke farger som kommer ut av denne kombinasjonen.

 

 

Planlagt kull sommer 2019

Hvis alt går som planlagt, skal Biwa ha date med den flotte unge hannen Bolt (SE JV-17 SE V-17 SE UCH DK UCH NO UCH Kuai Le Gou’s Circumflex Dot Com) sommeren 2019. Mer informasjon vil følge. Bolt sine slaver er Patricia og Jörgen Eklöv og er bosatt i nærheten av Gøteborg. Bolt har A hofter, er øyelyst og DNA testet fri.

 

 

I forbindelse med kommende kull søker vi fòrver til tispe og / eller hannhund. Dersom dere ikke er kjent med utstilling er det ønskelig med fòrvert i Østfold/Akershus. Har dere derimot ønske om å tilegne dere kunnskap om pelsstell og stille hunden er det ingen krav til lokasjon. Lurer du/dere på hva vi legger i fòrvert, send en melding da vel :)

kontakt@ki-po-zii.net

 

Follow us

Copyright @ All Rights Reserved Ki-po Zii

Lyst til å bli bedre kjent med oss - link til Kate sin profil på fb /follow Kate on FB

Location

 

Bergbyveien 21, 1730 Ise

NORWAY

 

Phone: +47 481 85 304

 

kontakt@ki-po-zii.net